Recepty

Recepty > polévky > žampionovo-pórková polévka

Žampionovo-pórková polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší pórek, 4 žampiony, 60 g anglické slaniny, kostka slepičího bujónu, kalíšek slepičího vývaru, 2 lžíce jíšky, 1 vejce, sůl, pepř, libeček, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce vyškvařit. Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony na kousky a přidáme do hrnce. Vše orestujeme, přidáme vřelou vodu, kostku bujónu, kalíšek vývaru, lžíci libečku a vaříme 15 minut. Poté přidáme jíšku, důkladně provaříme a nakonec vlijeme rozkvedlané vejce. Polévku dochutíme a přidáme zelenou petrželku.

Další recepty:
Rajská polévka s rýží z rajského protlaku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bezmasý boršč s tofu.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a rýží nebo těstovinami.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které v ní uvaříme.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Kuřecí salát s celerem a hráškem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept žampionovo-pórková polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.