Recepty > polévky > žampionovo-řapíkatý krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g žampionů, 200 g řapíkatého celeru, plátek másla, sůl
Recept na přípravu:
Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky a řapíky celeru na půlměsíčky. Na rozehřáté máslo dáme orestovat žampiony, přidáme celer, sůl a 500 ml horké vody. Vaříme 15 minut. Poté ponorným mixérem rozmixujeme, naředíme horkou převeřenou vodou do požadované hustoty a dle chuti dokořeníme.
Další recepty:
Zázvorové knedlíčky do polévky vložíme zavařit.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Játrová omáčka z kuřecích jater dochucená česnekem a majoránkou.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Chřestový krém ke kterému přilijeme mléko.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Kvasnicová polévka
Ochutnejte recept žampionovo-řapíkatý krém.