Recepty > polévky > žampionový krém se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g žampionů, 50 g másla, malá cibule, mouka na zapražení, 500 ml kuřecího vývaru, 200 ml smetany na vaření, sůl, pepř, drcený kmín
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zasmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a nakrájené žampiony. Zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a studeným vývarem a za občasného mixování vaříme asi 20 minut.
Další recepty:
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Žampionová polévka se zeleninou s kostičkami rohlíku.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Žampionový krém
Žampionový krém se smetanou přináší na talíře svoji chuť.