Recepty

Recepty > játra > žampiony plněné játry

Žampiony plněné játry

Potřebné ingredience:

Množství na 4 porce - 500 g žampionů, 250 g kuřecích jater, 1 cibule, olej, 100 g sýra, 2 stroužky česneku, 50 g mandlí, máslo na potření pekáčku

Postup přípravy:

Žampionům vykroutíme nožičky. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme na menší kousky nakrájená játra, která 10 minut podusíme. Přidáme rozkrájené nožky žampionů a hmotu ochutíme česnekem. Do hotové hmoty přidáme mandle, nakrájené na "jehličky".

Pekáček vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem. Rozložíme kloboučky žampionů jako mističky a do každé přidáme trochu játrové hmoty. Dáme na 15 minut zapéci do trouby vyhřáté na teplotu 150 °C. Po prvních 10 minutách posypeme kloboučky nahrubo nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Žampiony plněné játry podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem a zeleninovým salátem.

Recepty na další jídla:
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Zapečená kuřecí stehna se žampiony a těstovinami.
Přírodní kuřecí řízek zprudka osmažíme.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Telecí řízek ozdobíme plátkem citronu.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Zapečené žampiony se sýrem

Recepty
Motto

Žampiony plněné játry přichází na talíře českých jedlíků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.