Recepty > těstoviny > zapečená kolínka se zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g kolínek, 100 g másla, zelí, 1 dl sladké smetany, 2-3 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek
Recept na přípravu:
Kolínka uvaříme ve slané vodě ne zcela doměkka. Scedíme, necháme okapat a promícháme s trochou oleje. Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, máslo a dusíme doměkka. Zlehka promícháme s kolínky, žloutky a tuhým sněhem z bílku. Vložíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou. Zapečeme v předem vyhřáté troubě do zlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Boloňské špagety jsou klasika.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Koprovka s vejcem natvrdo.
Kolínka se salámem
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept zapečená kolínka se zelím.