Recepty > rajčata > zapečená plněná rajčata
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 větší rajčata, 80 g tvrdého sýra eidamu, 4 vejce, sůl, trocha majoránky, pepř, 60 g másla, čerstvá pažitka nebo petrželka
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme, osušíme a u stopky seřízneme ostrým nožem. "Víčko" odklopíme, vnitřek rajčat lžičkou vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, mírně opepříme a kávovou lžičkou asi do poloviny naplníme strouhaným sýrem. Vejce v hrnku rozšleháme, osolíme, přidáme trochu majoránky. Máslo rozehřejeme na pánvi, nalijeme na ně vaječnou hmotu a za stálého míchání usmežíme. Smaženými vejci vyplníme vnitřek rajčat, posypeme zbylým sýrem a navrch položíme vločku másla. Takto připravená rajčata vložíme do máslem vymazané zapékací misky, a zapečeme v předem vyhřáté troubě asi 10 minut. Sýr musí být zlatožlutý. Podáváme horké s topinkami nebo bílou vekou.
Další recepty:
paella de Almeria, španělská polévka gazpacho, plněná rajčata se salátem, játrová omáčka, zelňačka s cizrnou, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, andaluská rýže, kukuřičná polévka, chilli con Queso
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.