Recepty > mleté maso > zapečená rýže s mletým masem a kapustou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hlávka kapusty, 250 g rýže, 1 cibule, olej, 500 g mletého masa, sůl, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajského protlaku, 100 ml mléka, 2 vejce
Postup přípravy pokrmu:
Hlávku kapusty rozkrojíme na poloviny a vaříme po dobu 5-8 minut v osolené vodě. Poté ji scedíme a rozkrájíme na nudličky.
Rýži uvaříme dle návodu.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme. Po skončení dušení přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a promícháme.
Pekáč vymažeme olejem nebo máslem. Na dno pekáče vložíme rovnoměrně rýži, na ni rozložíme maso a nahoru nasypeme kapustou a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C. V mléce rozšleháme vidličkou celá vejce a touto směsí po deseti minutách pečení zalijeme povrch kapusty. Vrátíme do trouby a necháme dalších přibližně 10 minut zapéct.
Další recepty:
španělská mísa, játra na cibulce, vepřová kýta plněná vejci, Burgundské hovězí kostky, Maďarský guláš s bramborem, bramborový salát, marinovaná vepřová kýta, hovězí roláda z mletého masa, játrová omáčka, treska s rajčaty, čufty, barcelonský hrnec, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.