Recepty > vepřové maso > zapečená sekaná s rajčaty a sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Sekaná: 800 g mleté vepřové plece, 1 vejce, 1 rohlík namočený v mléce, sůl, pepř, vegeta, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku
hořčice, kečup, 1 cibule, 2 velká rajčata, 2 bílé papriky, sýr eidam
Postup přípravy:
Smícháním a důkladným prohnětením uvedených surovin připravíme masovou směs na sekanou. Připravenou směs rovnoměrně rozvrstvíme na vyšší kulatý plech. Potřeme vrstvou hořčice a kečupu, dále poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Po přibližně 45 minutách pečení posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéct.
Zapečenou sekanou nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme s vařeným bramborem nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
sekaná se sýrem a křenem, pivovarský tokáň, vepřová kýta na indonéský způsob, zapečená bramborová kaše, masový dort, katův šleh z vepřového masa, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, domácí klobásy, vepřové kotlety na smetaně se žampiony, vepřové medailonky na pomerančích, bůčková roláda, zavařené vepřové maso, opečená sekaná s lečem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.