Recepty

Recepty > těstoviny > zapečené boloňské špagety s mletým masem

Zapečené boloňské špagety s mletým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 balíček špaget, sůl, lžička oleje
Omáčka: 300 g mletého masa, 1 konzerva sekaných rajčat, 3 cibule, 250 ml smetany, vajíčko, olej, sůl, koření (bazalku a oregano)

Recept na přípravu:

Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci. Přidáme mleté maso a chvilku smažíme společně s cibulkou. Poté přilijeme trochu vody, přidáme rajčata, koření a sůl a necháme 20 minut vařit, až omáčka trochu zhoustne, před koncem přidáme trošku smetany. Než se dodělá omáčka, tak si uvaříme špagety v osolené vodě se lžičkou oleje a po uvaření zcedíme. Špagety vrátíme zpět do hrnce, nalijeme na ně omáčku a promícháme. Vše přemístíme do připravené zapékací formy a zalijeme zbytkem smetany s rozmíchaným vajíčkem. Dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.

Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Boloňské těstoviny podáváme přelité.
Zelná polévka s uzeným masem a brambory.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Boloňské špagety jsou klasika.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Boloňská omáčka na špagety do které můžeme přidat vodu nebo kečup.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme ještě chvíli přejít varem.
Zapečené boloňské špagety

Recepty
Boloňské špagety

Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept na zapečené boloňské špagety s mletým masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.