Recepty > kuře > zapečené bramborové a kuřecí plátky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
3/4 kg syrových brambor, 4 plátky kuřecích řízků, 1-2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, kmín, plátek 100% tuku na vymazání pekáčku, smetana, 150 g sýru eidam
Postup přípravy:
Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky 1 cm silné. Vymažeme pekáč, do kterého poklademe plátky brambor, které osolíme a okmínujeme. Posypeme nakrájenou cibulí a plátky česneku, poklademe plátky kuřecího omytého, mírně naklepaného masa, osolíme, opepříme, posypeme opět cibulí s plátky česneku a poklademe další vrstvu osolených a okmínovaných brambor. Zalijeme smetanou a vložíme do trouby péct při teplotě 200 °C 40-60 minut. Jídlo je hotové, když brambory začnou zlátnout, smetana zhoustne a maso je na vpich měkké. Posypeme strouhaným sýrem, který necháme zapéct.
Další jídla:
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Boloňské špagety jsou světový recept.
Kuře s olivami prohřejeme a podáváme.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Kuřecí maso v nivové omáčce s nakrájenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Kuře na medu který smícháme s chilli omáčkou.
Pečená husa a přílohou dle vlastní chuti.
Vepřové plátky na žampionech ke kterým přidáme nasekanou bazalku.
Telecí řízek
Recept, podle kterého je hračka připravit zapečené bramborové a kuřecí plátky.