Recepty > z brambor > zapečené brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kg syrových brambor (váženo neloupané), 300g vepřového masa, 2 špekáčky, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 1 paprika, 100g sýra (tvrdý, plátkový nebo tavený), 1 balení mraženého hrášku (400g), 1 šlehačka, sůl, mletý pepř, olej na vymazání pekáče
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Necháme si předehřát troubu na teplotu 220°C, vymažeme pekáč.
Cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, maso, papriku a oloupané špekáčky nakrájíme na kostičky.
Do pekáče vložíme polovinu brambor, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené suroviny (mimo sýra a hrášku) a prolisovaný česnek, nahoru druhou polovinu brambor, osolíme, opepříme a pečeme asi 30 minut. Poté přidáme hrášek a nakrájený sýr, promícháme a pečeme téměř doměkka za občasného promíchání. Když jsou brambory téměř měkké, dochutíme, zalijeme šlehačkou, promícháme a dopečeme.
Další recepty:
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem zalijeme zbytkem smetany s vajíčkem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Škubánky recept na přípravu.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Recept česneková omáčka
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept zapečené brambory.