Recepty

Recepty > z brambor > zapečené brambory s bylinkami

Zapečené brambory s bylinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg brambor, sůl, pepř, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 600 ml mléka, 250 ml smetany, 100 g strouhaného ementálu, svazek zelených bylinek, máslo na vymazání formy

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku. Smícháme mléko se smetanou a za stálého míchání přiléváme na jíšku. Svaříme do hustého bešamelu a rozpustíme v něm polovinu sýra. Osolíme a opepříme. Vařené brambory pokrájíme a dáme do vymaštěné zapékací formy. Troubu předehřejeme na 200°C. Směs bylinek omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Polovinu jich vmícháme do bešamelu. Brambory přelijeme omáčkou, posypeme zbytkem bylinek a zbylým sýrem. Zapékáme asi 15 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Další recepty:
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborový guláš s klobáskou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Falešný tatarák

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na zapečené brambory s bylinkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.