Recepty

Recepty > kuře > zapečené brambory se šlehačkou

Recept na zapečené brambory se šlehačkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g kuřecího masa, 900 g brambor, 1 kelímek smetany, čerstvý rozmarýn, drcený kmín, sůl, sýr

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na tenké plátky, které poklademe v několika vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu brambor posolíme, posypeme drceným kmínem a rozmarýnem. Zalijeme šlehačkou a vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které je pečeme, dokud brambory nezměknou. Mezitím nakrájíme kuře na malé kostičky o rozměrech asi 1,5 cm, které okořeníme dle chuti. Když jsou smetanové brambory téměř měkké, rozložíme na ně kuřecí maso a vrátíme do trouby, dokud není kuřecí maso pečené. Nakonec přidáme sýr a v troubě necháme roztéci.

Další jídla:
Kuřecí srdíčka na smetaně ze které připravíme omáčku.
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou pečeme ve formě.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou - brambory krásně nasáknou šťávou.
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Cuketová polévka s brambory a petrželkou.
Smetanové kuře

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm zapečené brambory se šlehačkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.