Recepty > kuře > zapečené brambory se šlehačkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g kuřecího masa, 900 g brambor, 1 kelímek smetany, čerstvý rozmarýn, drcený kmín, sůl, sýr
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na tenké plátky, které poklademe v několika vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu brambor posolíme, posypeme drceným kmínem a rozmarýnem. Zalijeme šlehačkou a vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které je pečeme, dokud brambory nezměknou. Mezitím nakrájíme kuře na malé kostičky o rozměrech asi 1,5 cm, které okořeníme dle chuti. Když jsou smetanové brambory téměř měkké, rozložíme na ně kuřecí maso a vrátíme do trouby, dokud není kuřecí maso pečené. Nakonec přidáme sýr a v troubě necháme roztéci.
Další jídla:
Kuřecí srdíčka na smetaně ze které připravíme omáčku.
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou pečeme ve formě.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou - brambory krásně nasáknou šťávou.
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Cuketová polévka s brambory a petrželkou.
Smetanové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm zapečené brambory se šlehačkou.