Recepty > ryby > zapečené filé s anglickou slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg rybího filé, sůl, mletý pepř, 2 cibule, grilovací koření, 100g anglické slaniny nakrájené na plátky, 3 vejce, 200ml šlehačky, grilovací koření
150g strouhaného sýra a máslo na vymazání
Postup přípravy:
Na dno máslem vymazaného pekáče vyskládáme polovinu filé, osolíme, opepříme mletým pepřem a lehce poprášíme grilovacím kořením. Na filé poskládáme anglickou slaninu a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme druhou polovinu filé, znovu osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením, zalijeme šlehačkou rozšlehanou s vejci a špetkou soli a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
Zapečené filé s anglickou slaninou podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo oblohou.
Další recepty:
Grilované makrely během grilování otočíme.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Segedínský guláš se zelím.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Pikantní zelňačka s klobásou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí polévka z kapra chutná se smaženými kostičkami housky.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Cibule smažená dorůžova.
Rychlá rybí polévka z file
Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené filé s anglickou slaninou.