Recepty > ryby > zapečené filé s jogurtem a sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 porce filé nebo rybí filety, olej, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, máslo nebo olej na vymazání pekáče, 2 rajčata, 2 papriky, 1 bílý jogurt, 2 vejce, 100g strouhaného sýra
nasekaná petrželka
Postup přípravy:
Pekáč vymažeme máslem nebo olejem, filé nakrájíme na kostky a rozložíme do pekáče. Osolíme, posypeme nasekaným česnekem, tence nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikami. Opět posolíme, pokapeme rozpuštěným máslem nebo olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C.
Jogurt smícháme s vejci a strouhaným sýrem a po cca 15 minutách přilijeme do pekáče a dopečeme (asi 20 minut).
Zapečené filé s jogurtem a sýrem podáváme s opečenými brambory.
Další recepty:
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Segedínský guláš se zelím.
Pikantní zelňačka s klobásou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí polévka z kapra chutná se smaženými kostičkami housky.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Rychlá rybí polévka z file
Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené filé s jogurtem a sýrem.