Recepty > ryby > zapečené filé s lečem
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g rybího filé, sůl, 1 malá sklenice sterilovaného leča, olej, 2 dl smetany nebo šlehačky, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Jednotlivé porce filé necháme rozmrazit, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Poté přendáme do zapékací mísy, zakryjeme lečem (bez šťávy), zalijeme moukou rozmíchanou ve smetaně a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Zapečené filé s lečem podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
Zapečené těstoviny s krůtím masem posypeme strouhaným sýrem.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kuřecí nudličky se žampiony a sýrem posypeme majoránkou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme strouhaným sýrem.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Rychlá rybí polévka z file
Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené filé s lečem.