Recepty > ryby > zapečené filé se žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g rybího filé, sůl, mletý pepř, 80g anglické slaniny nakrájené na plátky, 200g žampionů, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla
200g strouhaného sýra
Postup přípravy:
Jednotlivé porce filé osolíme z obou stran, opepříme mletým pepřem, poprášíme moukou a poskládáme do zapékací misky vyložené plátky slaniny.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a podusíme na rozehřátém másle. Rozdělíme na porce filé, posypeme sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 220 °C.
Zapečené filé se žampiony podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s klobásou.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Rybí polévka z kapra chutná se smaženými kostičkami housky.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kuřecí nudličky se žampiony a sýrem posypeme majoránkou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme strouhaným sýrem.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Rychlá rybí polévka z file
Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené filé se žampiony.