Recepty > ryby > zapečené filety s rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 filety tresky nebo pangase, 4 rajčata, máslo. Směs: 3 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 100g slaniny, 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce nasekané petrželky, olej nebo máslo
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a orestujeme. Poté přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, petrželku, opepříme mletým pepřem, osolíme, chvilku opečeme a odstavíme.
Do máslem dobře vymazaného pekáčku poskládáme vedle sebe omyté a osušené rybí filety, zlehka osolíme, rajčata nahoře nakrojíme do kříže a přidáme k rybám. Pečeme chvíli v troubě předehřáté na teplotu 200 °C, poté posypeme opečenou směsí a dopečeme.
Zapečené filety s rajčaty podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Grilované makrely během grilování otočíme.
Kuřecí nudličky se žampiony a sýrem posypeme majoránkou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zapečené filety zalijeme zakysanou smetanou a upečeme.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Zapečené těstoviny s krůtím masem posypeme strouhaným sýrem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme strouhaným sýrem.
Recept na filety z lososa
Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené filety s rajčaty.