Recepty > omáčky > zapečené gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Gnocchi 2 balení po 500g, 300g kuřecího masa, 10 žampionů, brokolice, sůl, pepř bílý mletý, sojová omáčka, 1 lžička koření na kuřecí maso, olej, 2x 250ml 30% smetany, lžíce másla, lžička mouky, 100g uzeného sýru, 50g sýru eidam
Bylinky - provensálské koření 1/4 lžičky, zelená cibulová nať
Jak připravit tento recept:
Gnocchi uvaříme podle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuřecí maso, zakápneme sojovou omáčkou a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. K téměř hotovým nudličkám přidáme přepůlené žampiony a na horké pánvi je několikrát promíchneme. Poté vše podlijeme vodou a uložíme stranou. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zlehka mícháme do světlé barvy, poté zalijeme smetanou, důkladně rozmícháme a necháme asi 5 minut jemně provářet. Poté přidáme nakrájené sýry (polovinu uzeného si odložíme na později) a necháme pomalu za občasného promíchání rozpustit. Ke konci dle potřeby dosolíme a vmícháme špetku mletého bílého pepře. V zapékací míse si promícháme hotové gnocchi s masem, přidáme brokolici, přisypeme nahrubo nakrájené bylinky a vše zalijeme sýrovou omáčkou. Zlehka promícháme. Nakonec přimícháme na větší kousky nakrájený zbytek uzeného sýra. Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180°C. Necháme dojít k varu, odklopíme a ještě asi 15 až 20 min zapékáme.
Další recepty:
ravioli se žampiony a omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, gnocchi, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, zapečený květák s tahini, smetanová omáčka s kuřecím masem, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, italská zeleninová polévka minestrone
Dobrou chuť vám přejí zapečené gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou.