Recepty > houby > zapečené houby s brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
5-6 brambor, houby - množství podle počtu strávníků, cibule, kmín, sůl, pepř, tuk, sýr (nejlépe Niva)
Zálivka: 1 lžíce kysané smetany, 1 dl sladké smetany, 2 vejce (může být i jen žloutek), nasekaná petrželová nať, trochu soli (málo, protože sýr je slaný)
Recept na přípravu:
Brambory nakrájet na plátky a uvařit v páře. Houby podusit na cibulce s kmínem, solí a pepřem. Misku nebo pekáček vytřít jakýmkoliv tukem a vrstvit: vrstva (nízká) brambor, lehce podrobit sýrem, na to houby, zase sýr, brambory a zase sýr. Na to přijde zálivka a zbytek sýra a zapécat do zlatova. Příloha: zeleninový salát.
Další recepty:
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Smaženice z hub s vajíčky.
Zapečené houby podáváme s vařeným bramborem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Zapečené houby s těstovinami
Zapečené houby s brambory zvou ke stolu.