Recepty > houby > zapečené houby s hermelínem a vajíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: 600 g hlaviček hub, 2 Hermelíny, 1 větší cibule, 5 ks česneků - stroužky, 3 vejce, vegeta, pepř, olej
Recept na přípravu:
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř a za stálého míchání necháme dusit, bez přidání vody asi 10-15 minut. Odstavíme z plotny a přidáme, pokud to půjde, na kostičky nakrájený Hermelín. Pokud nepůjde, tak ho vidličkou rozmačkáme. Pořádně promícháme, sýr se začne rozpouštět, rozkvedláme vejce a přidáme do hub. Řádně promícháme a dáme do trouby zapéct na 200 °C na 20 minut, nebo až se udělá taková kůrčička, záleží na troubě.
Další recepty:
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Smaženice z hub s vajíčky.
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené houby s hermelínem a vajíčky zvou ke stolu.