Recepty

Recepty > houby > zapečené houby s těstovinami

Zapečené houby s těstovinami

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 dkg nudlových čtverečků, sůl, 40 dkg hub, 6 dkg sádla, 6 dkg cibule, kmín, mletý pepř, petrželka, 10 dkg slaniny, 250 ml mléka, 3 vejce, tuk na vymazání pekáče

Recept na přípravu:

Těstoviny vsypeme do většího množství osolené vařící vody, ihned zamícháme a uvaříme domměkka. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou a dáme okapat.
V kastrolu rozpálíme tuk, v něm zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl, kmín, pepř, jemně nasekanou petrželku a za občasného míchání dusíme asi 10 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji trochu rozškvaříme. Vezmeme pekáč nebo ohnivzdornou mísu, vymažeme tukem a naplníme uvařenými, vychladlými nudlovými čtverečky, promíchanými s podušenými houbami a rozškvařenou slaninou, vložíme do trouby a 10 minut zapečeme. Potom těstoviny s houbami zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a v horké troubě ještě asi 30 minut pečeme.

Další recepty:
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Zapečené houby podáváme s vařeným bramborem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Zapečené houby s hermelínem

Recepty
Motto

Zapečené houby s těstovinami zvou ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.