Recepty

Recepty > omáčky > zapečené karbanátky se žampiony a rajskou omáčkou

Recept - Zapečené karbanátky se žampiony a rajskou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g míchaného mletého masa, 250g žampionů, může být i směs jiných hub, 3 polévkové lžíce strouhanky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 vejce, 1 lžička koření na pizzu, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, 400 ml sterilovaných rajčat, 100 ml vývaru, 100 ml smetany 1 lžička sušeného koření oregano, 50g sýru gouda, sůl, pepř, olej

Jak připravit tento recept:

Do mletého masa přimícháme vejce, strouhanku, rajčatový protlak, koření na pizzu, pepř, sůl a polovinu nadrobno pokrájené cibule. Vše důkladně propracujeme a vytvoříme 8 - 9 karbanátků, které z obou stran osmažíme na troše oleje. Poté karbanátky vložíme do zapékací misky a ve výpeku osmahneme druhou polovinu cibule. Přidáme očištěné a nakrájené houby, drobně nakrájený česnek a chvíli opékáme. Poté přidáme pokrájená rajčata i se šťávou, smetanu, vývar, oregano, osolíme, opepříme a vše asi 5 minut povaříme. Směsí přelijeme karbanátky a zapékéme v předem vyhřáté troubě přibližně 30 až 35 minut. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem.

Další recepty:
zapečené masové koule s omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, kuřecí karbanátky, kyselá houbová omáčka, zapečené houby s hermelínem, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, gnocchi, italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Zapečené karbanátky

Dobrou chuť vám přejí zapečené karbanátky se žampiony a rajskou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.