Recepty > kuře > zapečené knedlíky s masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
zbylé kynuté nebo houskové knedlíky, 1 středně velká cibule, 150 g anglické slaniny, 200 g zbylého pečeného masa, 150 g nivy, 1 smetana na vaření, 3 vejce, 150 g sýra eidam, trocha oleje
Postup přípravy:
Na drobné kostičky nakrájenou slaninu rozehřejeme, osmažíme na ní na půlkolečka nakrájenou cibuli. Do olejem vymazané zapékací misky vložíme knedlíky nakrájené na větší kostky. Na knedlíky poklademe polovinu množství orestované slaniny s cibulí, na kousky pokrájené maso, kousky nivy, druhou polovinu slaniny s cibulí a opět vrstvu nakrájených knedlíků. Vše vložíme zapéct do rozpálené trouby. Po 10-15 minutách zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a po dalším zapečení (do lehkého zhnědnutí), posypeme knedlíky strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéct.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Rýže s hráškem dochucená lžicí tatarské omáčky.
Kuřecí nudličky s hermelínem solí a pepřem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Kuře na česneku pečeme přibližně 1 hodinu.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Česnečka s hermelínem a kostičkami rohlíku.
Tvarohové knedlíky zakapeme javorovým sirupem.
Zapečené kuřecí řízky s houbami zapékáme přibližně 45 minut.
Houbová polévka se smetanou kterou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Kuře na paprice se smetanou s kompotem.
Bramborové knedlíky
Recept, podle kterého je hračka připravit zapečené knedlíky s masem.