Recepty > vepřové maso > zapečené kotlety na slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové kotlety, česnek, sůl, strouhanka, vejce, olej, anglická slanina
Postup přípravy:
Do rozklepaných kotlet z obou stran vetřeme utřený česnek se solí. Obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku (nikoli naopak), vložíme na pánev s rozpáleným olejem a osmažíme dozlatova.
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme anglickou slaninou a několik plátků slaniny položíme na dno. Poté vložíme osmažené kotlety, které prokládáme plátky anglické slaniny. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Další recepty:
marinované vepřové kotlety rošťák, vepřové řízky v sýrovém kabátku, vepřová směs se zelím, džuveč, vepřové kotlety, marinovaná vepřová kýta, vepřové kotlety na houbách, vepřová kýta na medvědí způsob, domácí klobásy, medová marináda, pivovarský tokáň, vepřové švejžužu, zapečené vepřové řízky na česneku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.