Recepty > z brambor > zapečené křupavé brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 g brambor, 500 g brokolice, 250 ml smetany na vaření, 150 g taveného sýra s bylinkami, 5 g másla, 1 vrchovatá lžíce slunečnicových semen, 1 vrchovatá lžíce dýňových semen, olej, sůl, bílý mletý pepř
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce, po částečném zchladnutí oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a 3 4 minuty povaříme v páře. Pekáč vytřeme olejem, nasypeme do něj brambory a brokolici, osolíme a promícháme. Na pánvi rozehřejeme kousíček másla a krátce na něm opražíme semena. Zalijeme smetanou, rozdrobíme do ní sýr a na plotně mícháme, až se sýr zcela roztaví a spojí se smetanou. Podle chuti osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory s brokolicí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a 20 minut zapečeme.
Další recepty:
Bramborový guláš s klobáskou.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zapečené brambory s kuřecím masem
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na zapečené křupavé brambory.