Recepty

Recepty > z brambor > zapečené křupavé brambory

Zapečené křupavé brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g brambor, 500 g brokolice, 250 ml smetany na vaření, 150 g taveného sýra s bylinkami, 5 g másla, 1 vrchovatá lžíce slunečnicových semen, 1 vrchovatá lžíce dýňových semen, olej, sůl, bílý mletý pepř

Recept na přípravu:

Brambory uvaříme ve slupce, po částečném zchladnutí oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a 3 – 4 minuty povaříme v páře. Pekáč vytřeme olejem, nasypeme do něj brambory a brokolici, osolíme a promícháme. Na pánvi rozehřejeme kousíček másla a krátce na něm opražíme semena. Zalijeme smetanou, rozdrobíme do ní sýr a na plotně mícháme, až se sýr zcela roztaví a spojí se smetanou. Podle chuti osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory s brokolicí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a 20 minut zapečeme.

Další recepty:
Bramborový guláš s klobáskou.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zapečené brambory s kuřecím masem

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na zapečené křupavé brambory.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.