Recepty > kuře > zapečené kuřecí řízky se šlehačkou
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, grilovací koření, 1 šlehačka
Postup přípravy:
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené řízky dáme do pekáčku, posypeme grilovacím kořením, zalijeme šlehačkou a dáme zapéct do trouby. Pečeme asi 30 minut na 200 °C. Řízky neotáčíme, šlehačka se vstřebá a řízky mají kůrčičku. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kuřecí závitky se šlehačkou a nivou
Recept na přípravu jídla zapečené kuřecí řízky se šlehačkou přináší na talíř inspiraci.