Recepty

Recepty > omáčky > zapečené masové koule s omáčkou

Recept - Zapečené masové koule s omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g mletého míchaného masa, 1 cibule, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžíce oregána, 1 lžička rozmarýnu, pepř, 1 vajíčko, 2 lžíce smetany, strouhanka, olej, sůl, petrželka
Omáčka: smetana 33%, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce mouky, 1 malý rajský protlak, trocha ostřejšího kečupu, 4 cheri rajčátka, sůl, citronová šťáva z poloviny citronu, cukr

Jak připravit tento recept:

K masu přidáme pár lžic studené vody, osolíme, opepříme, přidáme veškeré koření, petrželku a nadrobno pokrájenou cibuli, smetanu, promícháme a necháme chvíli odpočívat. Poté přidáme vajíčko a strouhanku, promícháme a z masa vytvarujeme koule. Na rozpáleném oleji osmahneme koule zprudka ze všech stran, pak je přendáme do pekáčku s trochou vody a dáme na 20 minut zapéct do trouby. Do pánve s vysmaženým olejem přidáme rajský protlak, kečup, cherry rajčátka, bazalku, 200 ml vody, sůl a povaříme. Po skončení pečení nalijeme na koule omáčku a 30 minut pokračujeme v pečení. Poté vyjmeme z trouby, dáme na hořák, zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou, je-li třeba, přidáme i trochu vody, mícháme a ochucujeme citronovou šťávou, případně cukrem.

Další recepty:
ravioli se žampiony a omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, gnocchi, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, zapečený květák s tahini, zapečené gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Zapečené masové koule

Dobrou chuť vám přejí zapečené masové koule s omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.