Recepty

Recepty > kuře > zapečené pošušňání

Recept na zapečené pošušňání

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 plátky kuřecího masa, 2 červené papriky, 2 cibule, 3 žampiony, 8 větších brambor, 150 g tvrdého sýra, máslo, sůl, mletý pepř, grilovací koření, kmín

Postup přípravy:

Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky vložíme alobal, který vymažeme máslem a poklademe na něj pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme. Na ně položíme řízky, cibuli, papriku a žampiony. Přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut zapéct do trouby. Poté z vrchu alobal odejmeme a posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.

Další jídla:
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Zapečená kuřecí stehna posypeme zbytkem sýra.
Zapečené houby s hermelínem vložíme do trouby.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony zalijeme smetanou s moukou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Zapečené vepřové závitky potřeme hořčicí.
Kuřecí maso se žampiony nakonec podlijeme smetanou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm zapečené pošušňání.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.