Recepty

Recepty > polévky > zapečené pyré ze sladkých brambor

Zapečené pyré ze sladkých brambor recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

700 g batátů (sladké brambory), 100 g ananasu, 80 g másla, 30 ml slunečnicového oleje, šťáva z poloviny citronu, špetka soli

Recept na přípravu:

Sladké brambory omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při teplotě 160 °C. Poté je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku. Dužinu ušleháme s máslem, olejem, drobnými kostičkami ananasu, citronovou šťávou a solí. Směsí (pyré) naplníme vydlabané batáty a zapečeme ještě 15 minut. Pyré ze sladkých brambor se hodí velmi dobře k ostrým jídlům.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Polévka z brambor kterou před odstavením dochutíme.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Pyré z batátů

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zapečené pyré ze sladkých brambor.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.