Recepty > polévky > zapečené pyré ze sladkých brambor
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 g batátů (sladké brambory), 100 g ananasu, 80 g másla, 30 ml slunečnicového oleje, šťáva z poloviny citronu, špetka soli
Recept na přípravu:
Sladké brambory omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při teplotě 160 °C. Poté je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku. Dužinu ušleháme s máslem, olejem, drobnými kostičkami ananasu, citronovou šťávou a solí. Směsí (pyré) naplníme vydlabané batáty a zapečeme ještě 15 minut. Pyré ze sladkých brambor se hodí velmi dobře k ostrým jídlům.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Polévka z brambor kterou před odstavením dochutíme.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Pyré z batátů
Ochutnejte recept zapečené pyré ze sladkých brambor.