Recepty > těstoviny > zapečené těstoviny s mletým a zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balíček těstovin (nejlépe penne, vřetena nebo kolínka), 500g mletého masa (směs hovězí a vepřové), 500g kysaného zelí, 1 cibule, sádlo nebo olej, mletý pepř, sůl, sádlo na vymazání a hrubá mouky na vysypání plechu
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
V hrnci orestujeme na rozpáleném sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme mletým pepřem a za stálého míchání orestujeme - mícháme, aby se maso rozdělilo a navytvořily se velké hrudky. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Zelí propláchneme na cedníku, nakrájíme a vmícháme do masa. Poté vmícháme uvařené těstoviny, opepříme a osolíme podle chuti, promíchanou směs přendáme na vymazaný a vysypaný plech a zapečeme v troubě vyhřáté na 230 °C.
Další recepty:
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Špagety Aglio olio e peperoncino promícháme se směsí.
Šunkofleky posypeme nastrouhaným sýrem.
Špagetový dort zalijeme vejci.
Těstoviny s listovým špenátem podáváme se zbytkem parmezánu.
Boloňské špagety jsou na talíři klasika.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou
Borůvkový dort se šlehačkou
Zapečené těstoviny s mletým a zelím jsou jídlo lahodné chuti, které přináší tento recept.