Recepty > těstoviny > zapečené těstoviny s vepřovým
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balíček špaget, máslo, 700g vepřového na plátky (kýta, kotlety bez kosti apod.), 1 vejce, 1 rajský protlak + lžička cukru, 4 lžíce hladké mouky, 100ml červeného vína, 100g strouhaného sýra, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Špagety uvaříme podle návodu, který si přečteme na obalu.
Z mouky, špetky soli a vejce vyšleháme těstíčko.
Maso nakrájíme na menší medailonky, naklepeme, osolíme opepříme a obalíme v těstíčku.
V hrnci nebo nádobě, ve které budeme zapékat maso, osmažíme s obou stran na másle, přidáme protlak a víno a chvíli podusíme. Poté maso vyjmeme, položíme stranou, dochutíme, do omáčky vložíme scezené uvařené špagety, na špagety rozložíme maso, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 220 °C dorůžova.
Další recepty:
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Špagety Aglio olio e peperoncino promícháme se směsí.
Šunkofleky posypeme nastrouhaným sýrem.
Špagetový dort zalijeme vejci.
Těstoviny s listovým špenátem podáváme se zbytkem parmezánu.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Boloňské špagety jsou na talíři klasika.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Borůvkový dort se šlehačkou
Zapečené těstoviny s vepřovým jsou jídlo lahodné chuti, které přináší tento recept.