Recepty > vepřové maso > zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové řízky, cibule, česnek, šunka (šunkový salám), žampiony, sýr Eidam, smetana ke šlehání
Postup přípravy:
Na dno pekáčku poklademe na kolečka pokrájenou cibuli a česnek (nešetříme). Další vrstvu vytvoříme z naklepaných nesolených a nekořeněných vepřových řízků, které poklademe šunkou a žampiony. Vše posypeme silnější vrstvou strouhaného sýra, zalijeme smetanou ke šlehání a vložíme do předem vyhřáté trouby. Po nazlátnutí sýrové vrstvy je dobrůtka hotová.
Zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony podáváme s rýží či vařeným bramborem.
Další recepty:
plněné vepřové řízky v trojobalu, kuřecí špízy, vepřové kotlety, špízy z trouby, segedínský guláš, vepřové závitky, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, těstoviny s vepřovou směsí, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, katův šleh, česnekové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.