Recepty > vepřové maso > zapečené vepřové řízky se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Plátky vepřového masa, sůl, pepř, vejce, strouhanka, hladká mouka, olej, máslo, mražená zeleninová směs (podle chuti), uzenina, šlehačka
Postup přípravy:
Plátky vepřového masa naklepeme, ochutíme solí a pepřem, obalíme v trojobalu a osmažíme. Zapékací misku vymažeme lehce máslem, skládáme vrstvy: řízky, mražená zelenina, na proužky pokrájená uzenina a znovu opakujeme, končíme uzeninou. Zalijeme šlehačkou, přikryjeme poklicí a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den vložíme do předem vyhřáté trouby, kde odklopené zapečeme asi 20 minut.
Zapečené vepřové řízky se zeleninou podáváme s vařenými brambory jako přílohou.
Další recepty:
maso na gril, kuřecí řízky v jogurtu, medová marináda, vepřové kotlety po maďarsku, segedínský guláš, vepřové nudličky na víně, kotlety v alobalu, vepřové maso na mrkvi, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zavařené vepřové maso, zbojnické špízy, zapečené vepřové řízky na česneku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.