Recepty

Recepty > zelí > zapečené zelí s bramborem a uzeným masem

Zapečené zelí s bramborem a uzeným masem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g brambor, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžíce sádla, 500 g kysaného zelí, 10 kuliček jalovce, 300 g uzeného vařeného masa

Recept na přípravu:

Brambory vložíme do osolené vody, ve které je uvaříme téměř doměkka. Poté brambory slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso také nakrájíme na plátky nebo proužky. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložíme plátky slaniny a poklademe polovinou brambor, osolíme, na brambory navrstvíme zelí a posypeme jalovcem. Na zelí rozložíme nakrájené uzené maso a překryjeme zbylými bramborami. Povrch osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C. Pečeme 25-30 minut, dokud brambory nezezlátnou a zelí není měkké. Poté vyjmeme z trouby, necháme chvíli vychladnout a podáváme.

Další recepty:
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Halušky se zelím z brambor.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Zelná polévka s klobáskou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Palačinky plněné žampiony a kuřecím masem naplníme připravenou náplní.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s bramborem a rozkvedlaným vajíčkem.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty
Motto

Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zapečené zelí s bramborem a uzeným masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.