Recepty > zelí > zapečené zelí s mletým masem a rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,7 l kysaného zelí (může být i sterilované), 2 cibule, olej, hrnek rýže nebo 1 sáček rýže uvařené, 350 g mletého masa, sůl, pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín, 1 klobása, 1 smetana na šlehání, sterilovaná kukuřice
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, vyklopíme na ni zelí s trochou láku a chvíli podusíme. Připravíme si rýži: v sáčku uvaříme. Pokud máme rýži volnou, tak ji propláchneme, na oleji mírně opražíme, zalijeme vodou a podusíme. Mezitím si připravíme maso: smícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme pepř, kmín, sladkou mletou papriku, na tenčí kolečka pokrájenou klobásu. Nakonec přidáme připravenou rýži. Pekáček vyložíme pečícím papírem, na něj dáme polovinu zelí, potom mleté maso s klobáskou, podle chuti posypeme sterilovanou kukuřicí a pokryjeme druhou polovinou zelí. Smetanu mírně osolíme, přidáme do ní trochu mleté sladké papriky a zalijeme jí obsah pekáčku. Pečeme nejprve přikryté v troubě rozehřáté na teplotu 200 °C, potom odkryté asi 45 minut, až zelí na povrchu mírně zrůžoví.
Další recepty:
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelná polévka s klobáskou.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninovým salátem.
Halušky se zelím z brambor.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zapečené brambory s kuřecím masem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Bůčkové knedlíky s kysaným zelím propícháme párátkem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou krásně nasáknou šťávou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zapečené zelí s mletým masem a rýží.