Recepty > kuře > zapečené žemle plněné drůbežím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
8 žemlí, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 červená paprika, 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 150 g majonézy, 1 lžička hořčice, nasekaná pažitka, sůl
Postup přípravy:
Žemle rozřízneme a vydlabeme vnitřek. Drůbeží maso nakrájíme na drobné kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a na nudličky nakrájenou papriku a podusíme. Necháme vychladnout a poté přidáme vejce, pažitku, hořčici, majonézu, osolíme a důkladně promícháme. Směsí naplníme housky, které naskládáme na pečící plech. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Další jídla:
Boloňské špagety s mletým masem vložíme na talíře.
Žampionová polévka se zeleninou, do talíře přidáme kostičky usmažené omelety.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Zeleninová pánev na řecký způsob s mozzarelou.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Rizoto s rajčaty při podávání posypeme parmezánem.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Kuřecí salát s ananasem
Recept, podle kterého je hračka připravit zapečené žemle plněné drůbežím masem.