Recepty > houby > zapečený chléb s houbovou směsí
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4 porce: 8 ks tmavý chléb - plátky, 200 g houby, 100 g tvrdý sýr, 1 vejce, 1 lžíce hladká mouka, 3 lžíce máslo, sůl, pepř podle chuti, máslo na potření chleba
Recept na přípravu:
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubé nudličky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme houby a podusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. V kastrolku rozehřejeme zbytek másla, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Do zchladlé jíšky vmícháme vejce, podušené houby, osolíme a opepříme. Plátky chleba potřeme máslem, rozdělíme na ně houbovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Chleba narovnáme na vyhřátý plech a v horké troubě zapékáme dokud sýr nezezlátne. Zapečené chleby můžeme doplnit zeleninovým salátem.
Další recepty:
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Houbová polévka se smetanou ozodobená zelenou petrželí.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Hříbky na smetaně podusíme.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Smetanová omáčka s nivou
Zapečený chléb s houbovou směsí zvou ke stolu.