Recepty > kuře > zapečený kuřecí plátek
Potřebné suroviny:
4 kuřecích řízků, 12 brambor, 100 g plátkového sýra, 100 g slaniny, 250 ml šlehačky, 1 dcl vývaru, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, kmín, olej
Postup přípravy:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vytřeme olejem, maso poklademe na dno, na plátky masa položíme anglickou slaninu. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách, které vždy osolíme a okmínujeme naskládáme na maso. Pečeme asi 30 minut. Poté maso zalijeme směsí šlehačky a vývaru, do které jsme přidali nastrouhaný česnek. Po zalití na směs naskládáme plátkový sýr a pečeme ještě asi 15 minut.
Další jídla:
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Sýr smažený tak, aby nevytekl osmažíme je dozlatova.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na těstoviny s brokolicí
Recept na přípravu jídla zapečený kuřecí plátek přináší na talíř inspiraci.