Recepty > zeleninové > zapečený květák
Potřebné suroviny:
půl hlávky květáku, stejné množství brambor, 100g tvrdého sýra, kmín, bílý jogurt, 4 vejce, bylinky dle chuti, sůl
Postup přípravy:
Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme omytý květák rozebraný na menší růžičky. Jemně osolíme, přidáme kmín a společně vaříme do změknutí. Zatímco se zelenina vaří, připravíme se z jogurtu, vajíček, bylinek a nastrouhaného sýru směs na zapékání. Uvařenou zeleninu přecedíme, rozšťoucháme a dáme do zapékací misky. Zalijeme připravenou směsí, promícháme a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Zeleninu můžeme před zapečením rozšťouchat.
Další jídla:
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Francouzské kuře s lilkem
Zapečený květák rozezní chuťové pohárky.