Recepty > omáčky > zapečený květák s tahini
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 květák, 2 cibule, olej
Tahini omáčka: 1,5 hrnku sezamové pasty, 1,5 hrnku vody, 30 ml citronové šťávy, 1 lžička soli
Jak připravit tento recept:
Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, ve kterém osmahneme dorůžova rozebrané růžičky květáku. Poté osmažíme na nudlišky nakrájenou cibuli a obojí přendáme do zapékací mísy. Smícháme všechny přísady tahini omáčky a nalijeme na květák s cibulkou. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C a 10-15 minut zapečeme.
Další recepty:
ravioli se žampiony a omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, majonéza, italská zeleninová polévka minestrone, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, vepřová panenka na víně, smetanová omáčka s kuřecím masem, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka
Dobrou chuť vám přeje zapečený květák s tahini.