Recepty

Recepty > ryby > zapečený losos s bylinkami

Zapečený losos s bylinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

800g filetu z lososa s kůží, máslo
Směs: 1/2 hrnku zakysané smetany, mletý pepř, sůl, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1/2 lžičky tymiánu, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 nastrouhaná menší cibule (vše smícháme v misce)
citron na ozdobu

Postup přípravy:

Pekáček vymažeme máslem, lososa rozdělíme na porce, vložíme kůží dolů do vymazaného pekáčku, přelijeme směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 220-230 °C a upečeme.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Lososa při podávání ozdobíme kolečkem citronu.

Další recepty:
Zapečené filety zalijeme zakysanou smetanou a upečeme.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Losos na másle doplní kolečko citronu.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Kuřecí nudličky se žampiony a sýrem posypeme majoránkou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Zapečené těstoviny s krůtím masem posypeme strouhaným sýrem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Losos pečený s koprem podáváme s nakrájenými limetkami a rýží.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Recept na filety z lososa

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečený losos s bylinkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.