Recepty

Recepty > zeleninové > zapékaná cuketa

Zapékaná cuketa

Potřebné suroviny:

1 cuketa, 1/2 kg mletého masa, 200 g rýže, 1 cibule, sýr na strouhání, smetana, česnek, sůl, černý pepř, sladká paprika, olej, tuk na vymazání, muškátový oříšek

Postup přípravy:

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme lehce na oleji. Přidáme mleté maso a koření a dusíme do změknutí masa. Cuketu nakrájíme na kostičky a rozložíme do zapékací mísy vymazané tukem. Na ni navrstvíme maso a nakonec uvařenou rýži. Celé zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Zapékáme cca 20 minut.

Další jídla:
Cuketové zelí dusíme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře na zelí upečeme.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Zapečený květák

Recepty
Motto

Zapékaná cuketa pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.