Recepty

Recepty > listové těsto > zapékané klobásy v listovém těstě

Zapékané klobásy v listovém těstě

Potřebné suroviny:

1 ks listové těsto
na ozdobu: kmín
na potření: 1 rozšlehané vejce
náplň:6-8 ks zapékací klobása

Postup přípravy:

Omyjeme klobásy na zapékání a osušíme je. Listové těsto rozdělíme na 6-8 dílků (podle počtu a velikosti klobás). Z jednotlivých kousků vyválíme obdélníky tak, abychom dobře zabalili klobásy. Kraje přitlačíme, popřípadě zbylé těsto odkrojíme. Klobásky v listovém těstě potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme při 160 °C asi 45 minut.

Další recepty:
Párek v listovém těstě pečte dozlatova.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Tyčinky z listového těsta s nivou pečeme dozlatova.
Štrůdl z listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý například k čaji.
Kuřecí pizza pečená 20 minut dozlatova.
Pizza těsto poklademe jakoukoliv náplní.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Pizza z listového těsta posypané sýrem.
Listové těsto s pudinkem upečeme v předehřáté troubě.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Pikantní čína z kuřecího masa osmažená dozlatova.
Slané tyčinky z listového těsta posypeme kmínem.
Zelňačka s párkem

Recepty
Motto

Zapékané klobásy v listovém těstě umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.