Recepty > kuře > zapékané kuře ve šlehačce
Potřebné suroviny:
1 kuře, mletá pálivá paprika, sůl, mletý pepř, 20 stroužků česneku, 400 g eidamu, 1 šlehačka
Postup přípravy:
Kuře rozporcujeme, posolíme a vetřeme pepř a poklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený česnek, kterým nešetříme, vše zalijeme šlehačkou a navrch posypeme strouhaným sýrem. Dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu 200°C na hodinu.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Recept na těstoviny s brokolicí
Recept na přípravu jídla zapékané kuře ve šlehačce přináší na talíř inspiraci.