Recepty > kuře > zapékané kuřecí maso
Potřebné suroviny:
200 g vařeného nebo pečeného masa
100 g šunky
sůl
mletý černý pepř
200 g brokolice
1 cibule
tuk
100 g tvrdého sýra
4 vejce
2 rajčata
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky a šunku na širší nudle. Brokolici uvaříme zvlášť v osolené vodě a scedíme. Maso, šunku a brokolici narovnáme na mísu a zalijeme řídkou smaženicí, kterou si připravíme z cibule, tuku, vajec a ze strouhaného tvrdého sýra. Obložíme nakrájenými rajčaty, osolíme a opepříme mletým černým pepřem. Nakonec vložíme do vyhřáté trouby a necháme 5-10 minut zapékat.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Recept na těstoviny s brokolicí
Recept na přípravu jídla zapékané kuřecí maso přináší na talíř inspiraci.