Recepty > polévky > zapražená mrkvovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
olivový olej, 2 lžíce hrubé mouky, mrkev, petržel, těstoviny, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme asi litr vývaru. Na rozpálený olivový olej přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a petržel, které orestujeme. Poté přisypeme mouku, promícháme a opět restujeme. Když mouka začne zlátnout, přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Necháme asi 10 minut povařit a přidáme těstoviny. Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin,větší nalámeme. Zapraženou polévku ještě asi 5 minut povaříme a odstavíme. Do téměř hotové polévky přidáme majoránku pro vůni.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Česneková omáčka kterou podle chuti dosolíme.
Zelný vývar z uzených kostí dochutíme se podle potřeby.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné se stroužkem rozetřeného česneku.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem.
Rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte recept zapražená mrkvovka.