Recepty

Recepty > polévky > zapražená polévka

Zapražená polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

olivový olej, 2 lžíce hrubé mouky, mrkev, petržel, těstoviny, majoránka, sůl

Recept na přípravu:

Nejdříve si připravíme asi litr vývaru. V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a orestujeme. Poté přisypeme mouku, promícháme a opět restujeme. Jakmile mouka začíná zlátnout, přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Necháme asi 10 minut povařit a přidáme těstoviny. Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin - větší nalámeme. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a odstavíme. Do téměř hotové polévky přidáme majoránku.

Další recepty:
Moravská zelňačka s pečivem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Zapražená polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Zapražená polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.