Recepty > polévky > zapražená polévka s vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce hladké mouky, sádlo, 1 vejce, 1 kostka bujonu, sůl, majoránka, pepř, 2 litry vody
Recept na přípravu:
Na 2 litry polévky dáme do základu asi 2 cm plátek sádla a k tomu 3 lžíce mouky. Mouku pražíme než směs zhnědne. Hmota musí být hustější, takže lze přidat i vice mouky. Až směs bude hnědnout, klepneme vejce a mícháme do té doby, než vejce vyschne. Poté zalijeme teplou vodou. Přidáme sůl, majoránku, pepř a kostku bujonu a povaříme.
Další recepty:
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Moravská zelňačka s pečivem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Kolínka s vejcem mícháme dokud se nevytvoří hrudky.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Zapražená polévka
Zapražená polévka s vejcem přináší na talíře svoji chuť.