Recepty > polévky > zapražená polévka se svítkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 4 hrnky vody, sůl, kmín, petrželka
Jíška: 3 lžíce tuku, 4 lžíce hladké mouky, 1 hrnek studené vody
Svítek: 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, sůl, polohrubá mouka, máslo na osmažení
Recept na přípravu:
Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme. Nahnědlou jíškou zahustíme polévku a krátce povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku. Svítek si připravíme z osoleného mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Zahustíme moukou natolik, aby těsto nebylo příliš husté a dalo se lít na pánev. Na rozpálenou pánev s máslem nalijeme 4 lívanečky a osmažíme po obou stranách. Svítek pokrájíme na nudličky a zalijeme připravenou polévkou.
Další recepty:
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou ze strouhaného křenu.
Svítek do polévky
Ochutnejte recept zapražená polévka se svítkem.