Recepty

Recepty > polévky > zapražená polévka se svítkem

Zapražená polévka se svítkem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 4 hrnky vody, sůl, kmín, petrželka
Jíška: 3 lžíce tuku, 4 lžíce hladké mouky, 1 hrnek studené vody
Svítek: 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, sůl, polohrubá mouka, máslo na osmažení

Recept na přípravu:

Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme. Nahnědlou jíškou zahustíme polévku a krátce povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku. Svítek si připravíme z osoleného mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Zahustíme moukou natolik, aby těsto nebylo příliš husté a dalo se lít na pánev. Na rozpálenou pánev s máslem nalijeme 4 lívanečky a osmažíme po obou stranách. Svítek pokrájíme na nudličky a zalijeme připravenou polévkou.

Další recepty:
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou ze strouhaného křenu.
Svítek do polévky

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zapražená polévka se svítkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.